Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kezdolap1.jpgjatekok1.jpgletoltes1.jpg

League of Legends Elo Boost

 

 

 

4.13 Patch

Zed - the Master of Shadows

Magyar Zed Guide

"The Unseen Blade is the Deadliest"

 

600px-zed_champion_spotlight.jpg

 

 

 

Sziasztok!
Betrayer33 vagyok EUNE Platinium 1

fbbetrayer331.jpg Likeokat Megköszönöm :)
Zed a 2. legtöbbett játszott Mid-Lanerem és egyben az egyik nagy kedvenc karakterem, így számomra nyílvánvaló volt e Guide-nak a megírása :)
Tehát itt az én Magyar Zed Guide-om.. olvassátok csak :)

flash.pngignite.png

 

 

 

Runes and Masteries

Flat Zed Mid-Lane Rúna

Flat Zed Mesterségek 21/9/0

 

RUNEOK:

Lila:

Sárga:

Kék:

Piros:

 

Spellek Maxolási sorrendje:

 

zedskillorder.jpg

 

 

Build:

Kezdés opciók:

longsword.pnghealth_potion_item.pngX3  warding-totem.gif   ---vagy-----   doranshield.pnghppoti.pngwarding-totem.gif

Folytatás:

catless.pngboots_of_speed_item.pngbrutalizer.png  -------------->  lastwhisperer.pngbotrk.pngyoumuu-s_ghostblade_item.png

Szituációtól függően egy cipő

mercury.png ninjataby.png

Általános Full Build:

mercury.pngbotrk.pngyoumuu-s_ghostblade_item.pnglastwhisperer.pngbloodthirster.png

Utólsó itemnek ezek közül válassz egyet helyzettől függően:

mawofmalmortius.pngga.pngquicksilversword.pngranduins.png

Egyéb szituációs itemek:

blackcleaver.pngbanshees.png

 

Zed Előnyei:

+Hatalmas burst
+Nagyonjó poke-ja van
+Egyik legjobb splitpusher
+Képességeket Dodgeolhatunk a "Death Mark"-al
+Living Shadow miatt elég mobilis.

Zed Hátrányai:

-Squishy (azaz könnyen sebezhető)
-Melee Auto Attack
-Könnyen gankelhető ha a Living Shadow CD-n van.
-Lategamebe könnyen pozíción kívül lehetünk egy kill után

 

Képességek:

comptemt-for-the-weak.pngPasszív (Contempt for the weak)

.Zed basic attackja az 50% hp alatti ellenfelekre 6-10% magic dmg-et csinál, ez 10 másodpercenként egyszer fordulhat elő. Gondolom nem is kell mondanom hogy az Executioner Mastery ezt szépen megdobja még.
Illetve Zed passiveja könnyebbé teszi a minionok Lasthitelését is.
 

 

shuriken.pngQ (Razor Shuriken)

.Zed és árnyéka shurikeneket dob amik az első eltalált célpontra sebeznek a legtöbbet.
A többi célpont 50% sebzést kap.

Ha lerakjuk a Shadowt és a DeathMark klónunk is ottvan akkor akár 3x találhatjuk el shurikennel az ellenfelünket = HATALMAS SEBZÉS
Amúgy ez egy nagyon jó harass/poke képesség, próbáljuk meg úgy használni hogy ne minionokon menjenek át először.
 

 

livingshadow.pngW (Living Shadow)

.Zed 4 másodpercre megidéz egy élő árnyékot a kijelölt helyre, ami leutánozza varázslatait, a képesség újra aktiválásával helyetcserél zed az árnyékkal. Ez a képesség nagyszerűen mobilissá teszi zedet, és egy gank esetén könnyen menekülhetünk, ezért is óvatosak legyünk amikor cdn van.
Amúgy a képesség Energiát tölt ha a klónunk eltalálja a célpontot és amúgy ez miatt is lesz nagy segítség még a harasshoz, mert ha lerakod a klónod és azokkal EQ kombózol még nemis kerülsz veszélybe (azért érdemes E aztán Qzni, mert a klón Eje lelassítja a célpontot és úgy könyebb eltalálni akár mindkét shurikennel)
 

zedslash.pngE (Shadow Slash)

.Zed pörög egyet és melee range-ben sebzi az ellenfelet, ha az árnyékunk pörgése találja el akkor le is lassítjuk, viszont ha az árnyék és magunk is eltaláljuk akkor ugyanúgy csak egyszer kapja meg a sebzést és lassul le.
Arra figyeljünk hogy CSAK A KLÓNUNK Shadow Slashje LASSÍT!
Ez a képesség tökéletesen szolgál a minionok gyors leszedésében is (waveclear).
 

deathmark.pngR (Death Mark)

Zed egy árnyékot magaután hagyva untargetable-é válik és odadashel a kijelölt célponthoz ezzel egy "Death Mark" nevű debuffot hagyva az ellenfelen ami 3 másodperc múlva sebzi alap+amennyit sebeztél (fizikális/varázs) a 3 másodperc alatt annak a 20%/35%/50%-át, ha mégegyszer megnyomod az "R"-t akkor visszaugrasz oda ahol elkezdted a DeathMarkot azaz ahová lerakta a DeathMark klónt.

Tip:
-érdemes használni képességek kijátszására pl:
Rajtad van a fizz ulti és amikor éppen sebezne, te gyorsan ráultizol fizzre, vagy pl.: Ahri feléd lövi a Charmot és te gyorsan ráultizol stb..
- Ha a Death Mark alatt használod a Cutlasstcatless.png vagy a Botrk-tbotrk.png akkor annak a sebzése is robbanni fog, egy guide-ban azt ovlastam hogy az igniteignite.png is de az true dmg, és a leírásban fizikális/varázssebzés van, szóval ez egy elég rejtélyes dolog.

Amúgy régen a Death Mark klón a célpont mögé került viszont ez megváltozott és sokan azt mondják, hogy ez egy nerf.. Már nem azért de Zednek pont az a hátránya hogy pozíción kívül tud könnyen kerülni teamfightban az ultija után, most viszont a világ faszáról visszatudsz ugrani és elmenekülni az ultid után és még meg is hal a célpontod, talán annyi rajta a nerf, hogy ha knockbackelnek amikor ultizol, nemtudsz visszaugrani mögé hanem a Living Shadow vagy a Flasht Kell használnod hogy újra közel kerülj.

 

 

Kitérés az Itemekre

 

Kezdő kombinációk:

doranshield.png Dorand's Shield
Az egyik legjobb kezdés rangedek ellen, vagy ha szükségünk van a sustainre, earlybe egyik legjobb item ami elég tankosítást ad Zednek meg kb minden Squishynek, és persze emellé van még egy Hphppoti.png potink is.

longsword.png Long Sword
Egy elég agresszív kezdés, segít gyorsan dominálni a laneünket ami pár champ ellen fontos tényező is mint pl Akali, Nasus, Fizz. Picit Kevesebb a lane sustain de még így is van emellé 3x Hphppoti.png potink.

boots_of_speed_item.png Boots of Swiftness
Ez a kezdés elég jó tud lenni leginkább a skillshot champek ellen hogy kerülgessünk mint pl: Lux, Velkoz, Xerath, illetve a 4x hp potihppoti.png amit tudunk mellé venni még elég jó sustaint is ad a lane-re.

 

Early Game Itemek:

 

catless.pngBilgewater Cutlass
Az első haza teleportolásunk után nemrossz Catlassel visszatérni, ugyanis elég jó dmg-t és sustaint ad illetve a DeathMarkal jól működik mint az már említésre került.

brutalizer.pngThe Brutalizer
Elég jó early game item árához képest, viszont elég ha csak a Mid-Late Game-ben építjük tovább.
Mint mondtam elég jó dmg-t ad (+25), illetve az armorpenetration (10) minden squishy ellen elég jól működik.

mercury.pngMercury's Treads
Én kb minden gameben mercuryt veszek a CC ellen ami létfontosságú a squishyknek, illetve a lane nagy százalékban apc-k ellen játszódik, de ha ad ellenfél lane-ered van mint pl Talon akkor inkább érdemesebbninjataby.pngNinja Tabi-t majd LateGamebe mindenképp leváltani mercury.png Mercurys-ra, illetve a mobiliyboots.pngBoots of Mobility is egy jó opcíó ha inkább roamolni szeretnénk de LateGameben ezt is ugyanúgy lekell majd váltanunk.

 

 

 Late Game Itemek:

 

lastwhisperer.pngLast Whisperer
Lényegében rápillantasz az ellenfeleid buildjeire és felteszed a kérdést: Stackelnek Armort? Vett-e egyáltalán valaki Armort? Ha Igen, akkor a Last Whisperer lesz az első Late Game Itemünk

youmuu-s_ghostblade_item.pngYoumuu's Ghostblade
Ugyanez rápillantasz az ellenfeleid buildjeire és felteszed a kérdést: Stackelnek Armort? Vett-e egyáltalán valaki Armort? Ha nem, akkor a Youmuu's Ghostblade hátékonyabb, majd ezután a Last Whisperert.

bloodthirster.pngBlood Thirster vagy hydra.pngRavenous Hydra?
Ez igazából egy jó kérdés, a különbség nem brutális, a Hydra olcsóbb (3300) 75 ad 12% Lifesteal 15hpreg/5sec plusz aoe active+passive, a BT (3500) 80 ad 20% Lifesteal plusz overheal passive.
Mindkettő kb. ugyanúgy jó, a szituációs különbség nem valami sok, bár inkább BT ha van elég Aoe a teamben, meg az Overheal Passive az nemrossz egy squishy Champnek.

ga.pngGuardian Angel
Last itemnek kell egy Defensive, a Ga elég jó armor és magicres mennyiséget ad, illetve egy "második életet" ami a lategame teamfightokban elég jóljön

 

 

Szituációs Itemek

 

 warmog.pngWarmog's Armor
Ez a Guardian Angel helyettesítője, ha látjuk hogy az ellenfélnek van bőven armor vagy magic penetration-je akkor ez az item hatékony tud lenni, bár én a GA-t inkább ajánlom

mawofmalmortius.pngMaw of Malmortius
Ez az Item tökéletes tud lenni nagy burst-el rendelkező apc-k ellen, vagy ha csak szimplán earlybe dominál az ellenfél ap laner akkor egy hexdrinker.pngHexdrinker nemjön rosszul, amit mid-late gamebe továbbfejlesztünk.
 

banshees.pngBanshee's Veil
Elég mennyiségű Hp-t ad kisebb armor/magic penetration ellen + magic resist, a SpellShield pedig tökéletes egy "All-in" kombóhoz hátha egyből be akarnának CC-zni stb.

quicksilversword.pngMercurial Scimitar
Nos ez az Item elég drága (3700), de nagyon megtudja érni. Érdemes ezt venni ha az ellenfélnek vannak elég veszélyes képességei ránk nézve, mint pl Warwick Ultimateje, vagy Malzahar Ultimate, amik ellen nem használ a sima tenacity és mindenképpen Cleanselnünk kell, ez lehet akár egy ellenfél Zed-nek a DeathMarkja is.
Persze emellett még elég szép mennyiségű Ad-t is ad (80) plusz Magic Resistance (45), és mivel melee-k vagyunk, ezért még plusz 50% movement speed-et is ad 1 másodpercre.

randuins.pngRanduin's Omen
Bármi probléma lenne az ellenfél adc-vel, ez az item tökéletes ellene, hogy ne tudjon a halálba kite-olni, illetve ha az ellenfél full ad, pl yasuo mid, riven top, vi jungle, ez az item teljesen jól szolgál, plusz segít nekünk is kiteolni a melee ad ellenfeleket.

hydra.pngRavenous Hydra
Mint ahogy már említésre került, zednek van elég aoe dmg-e és waveclearje és bár ad elég szép mennyiségű Ad-t (75) és plusz burstöt,  még mindig nem mondanám hogy jobban megéri mint a bloodthirster.pngBloodThirster.

 

 

 Summoner Spellek:

 

Flash
flash.png
Egyélrteműen kell zednek a Flash, mint azt már említettem, zed könnyen pozíción kívül esike egy "All-in" kombó után, és ha a Living Shadownk CD-n lenne, még tudunk menekülni.

 

Ignite
ignite.png
Én mindig Ignite-ot használok, tökéletes az early lane dominiáláshoz, meg aztán Assassinként fontos hogy egybe leburstöljük ellenfelünk, és ez lehetővé teszi hogy Dr. Mundo, Volibear, és egyéb jó heallel rendelkező championöket leburstöljünk probléna nélkül, illetve nehogy egy soraka megmentse a kiszemelt Adc/Apc áldozatunkat.
 

 

Teleport
tp.jpg
Ignite helyett Teleportra azt mondom oké, ha szeretnénk jobban belemenni a splitpush dologba, picit nagyobb map controlra van szükségünk, ellenfél lane-erünk nemtúl mobilis és effektív a lategame-ben (pl egy Renekton), vagy csak simán Vacakolós ellenfél lanerünk van, akit aztán úgyis outscale-elünk.
Lényeg lényege, én az Igniteot preferálom, de ha úgy érzed, a Teleport is lehet elég hasznos, mint azt az elöbb említettem.

 

 

 

 

Játékmenet / Mechanika

 

Early Game:

 

Early gameben Zednek a farmra kell focusálnia és level1-en totál passzívan csak farmra figyelni míg lvl2-től meg nem lesz a Living Shadow-nk (W), hogy menekülni és effektíven Harassolni tudjunk, ha pedig a Living Shadow CD-n van próbáljunk közel maradni a Turrethez, hogy egy ellenfél gank ne legyen halálos.
Lvl3-tól van egy egész jó poke kombónk: lerakjuk az ellenfél melee range-ébe a Living Shadow-t (W), majd ShadowSlash(E) hogy lelassuljon és próbáljuk meg mindkét Razor Shruikennel(Q) eltalálni.
Amikor Zed eléri a lvl6-ot, lehetősége adódik az ellenfél megölésére egy "All-in" kombóval.

Viszont mielött akcióba lendülnénk, gondoljuk át a következő dolgokat:

-Van elég sebzésem?
-Van elég HP-m hogy túléljem?
-Van az ellenfélnek valami menekülő képessége?
-Hol lehet az ellenfél Jungler?
-Hol van az én Junglerem?

Ha az ellenfelünknek van Flash-e attólmég használhatjuk a DeathMark-ot, ugyanis a falshnek sokkal nagyobb CD-je van, így ha újra feljön a DeathMark, már egyszerűbb dolgunk lesz, ha viszont ellenfelünknek van más menekülő képessége is, tegyük fel Fizz E, próbáljunk belemenni trade-ekbe (persze jól jöjjünk ki), hogy azokat cd-re tegyék, ebben az esetben ahogy látjuk hogy Fizz elhasználta az E-jét, kb rakhatjuk is a DeathMarkot.
Ugyan ez ha egy Akali trade-ben elhasználja a W-t (láthatatlanná tévő területét), mehet is rá a DeathMark.

 

Zed Kombók:

 

Early Poke:
livingshadow.png+zedslash.png+shuriken.png

Ezt a kombót már említettem, ez egy nagyon hatékos harass az ellenféllel szemben, csak arra figyeljünk hogy ilyenkor a Living Shadow CD-re kerül, tehát amíg nem tölt be, eszünk ágába ne jusson overextendelni.

Hasonló Early Poke:
livingshadow.png+zedslash.png+shuriken.png+livingshadow.png+AA

Itt hasonlóan mindent elhasználsz (WEQW), csak itt a WEQ után egyből aktiválod a Living Shadowt hogy odaugorj ellenfeledhez (le van lassítva) és autoattackold, viszont, gondljuk meg jól ezt a kombót, mer nagy százalékban killhez is vezethet és ha rosszul csináljuk, akkor lehetünk mi a kill.
Ha biztos vagy benne hogy ezzel a kombóval megölöd, mer már elötte picit le harassoltad ellenfeled vagy elhasználta akár a flashét, akkor a kombó után egyből rakjunk rá igniteot is.

 

Az All-in Kombó:
+ + / + + + /

 Tehát ez lesz a legnagyobb kombónk, ami röhelyesen sokat sebez, még tankokat is letudsz vele burstölni elhiheted. Talán picit bonyolultnak tűnik végrehajtani, de egyáltalán nem az, egy pici gyakorlás kell és ennyi.

Na de hogy is van ez pontosan:
Tehát DeathMark-al engage-elünk, felcsapjuk az igniteot, ezután a catless.pngCutlass/botrk.pngBotrk (attól függ melyikünk van éppen), ShadowSlash, majd RazorShuriken, visszaugrunk a DeathMarkba és akár el Living Shadowzunk, vagy van az az opció hogy a ShadowSlash alött az ellenfél menekülési iránya felé Living Shadowzunk, és ezután ShadowSlash majd RazorShuriken ami ezúttal 3x találhatja el célpontunkat!!!!!!! és persze ez a kombó után is "R" vissza a DeathMarkba.

 

Na és most egy kis agy eldobás :D

zhonya.jpg
NEEEEEEEEE! Igen ez egy Zhonya's Hourglass ami a legnagyobb counter item Zednek! Ha az ellenfél Ap carry felépít egy ilyet, akkor kb mindene meglesz ellened hogy szivasson. Jó sok Ap ami többet sebez rajtunk, Armor ami kevesebb sebzést eredményez számunkra, de a leggusztustalanabb az az Active, ami az egész kombónkat tönkreteszi. Ez az Active akár teljesen Uselessé tudja tenni a DeathMarkunkat, mer amikor ráultizunk 1 sec múlva arannyáválik, majd amikror lejárna még elötte robban a DeathMark ami így semmit nem sebzett.

 

Nos akkor mit tegyünk ha az ellenfél zhonya.jpgZhonya's Hourglass-t rushol?

Teamfighokban mostantól nem a te célpontod lesz az Ap carry, focus-old az Adc-t és csak akkor rakj DeathMarkot az Ap carryre, ha éppen CD-n van a Zhonyája.

 

Pár Champion akik még kitudják védeni a DeathMarkod, illetve Item:

-Kayle
-Vladimir
-Gankplank
-Sivir
-Nocturne
-Elise
-Lissandra
-Poppy

-Tryndamere akit az ultija nemfog engedni hogy megölje.
- Quicksilver Sash
- Mercurial Scimitar
- Banshee's Veil

 

 Mit csináljunk ha hátrányba kerülünk a lane-en?

Vegyünk Counter itemeket mint pl: Hexdrinker, Warden's Mail.

Vagy mobiliyboots.pngMobility Boots segít hamar visszaérkeznünk a lane-re illetve, elérhetővé teszi hogy könnyebben roamoljunk, ezzel más laneeken killt gyűjthetünk és még segíthetjük is társainkat., csak nézzük melyik laneen overextendel az ellenfél, vagy LowHp-skodik, és ne féljünk használni a DeathMarkot gankünknél.

 

Hogy mikor roamoljunk?

Mielött roamolunk, legyünk meggyőződve hogy lepusholtuk a lane-ünk, vagy kérjük meg junglerünket, hogy ha kell akkor tartsa vagy pusholja vissza amíg gankelünk más laneeken, ellen esetben turretet veszthetünk és goldot.

 

 

Late Game:

 

 Ahogy elérünk ebbe a fázisba, valószínű hogy már majdnem mindenki Full Builden van, és az utólsó tornyokig harcol vagy Baron Nashor-és, a te dolgod hogy Splitpusholj és teamfightban megöld az ellenfél ADC/APC-t és SEMIIKÉPP SE HALJ MEG! ugyanis ebben a fázisban nagyon hosszú idő míg újraéledünk 50-70 sec., tehát próbálj a csapatoddal mozogni azért és minden bewardolatlan bokorba elöbb dobj Shurikent mielött abba belemennél, természetesen nem mész be ha hallod hogy sebzett valakit a Shruikened.

 

 

 

Match-Up-ok

Zednek megvannak a könnyű lanejei és ugyanígy a problémásabbak, most listázok pár lane-ezést Champion-ök ellen, hogy mennyire problémásak stb.

 


Aatrox
Nehézség: 9/10

Nos Aatrox elég idegesítő tud lenni laneen, ugyanis kb. hiába poke-olod, ez a gyökér mindig felfogja healelni
Ha meg is próbálod ölni lvl6-on a Blood Well megfogja menteni és elfut, vagy meg is öl téged.
-
Ignite kötelező ellene, de lehetőleg akkor rakjuk rá amikor beszáll a harcba, hogy ne healeljen fel mint a barom!
Próbálj inkábbb a Farmra koncentrálni és a LateGameben játékba szállni, de a célpontod semmiképp se ez a forma legyen.
Ha mégis harcbaszállsz vele, rakj mögé Living Shadowt és ha Rádakar ugrani vagy lassítani, ugorj át a Living Shadowba és onna áraszd el shurikenekkel + E-ezl mer oda ugrik ahová helyet cserél veled az árnyék.

A Randuin's Omen itt elég hasznos item tudd lenni, viszont nehogy rusholjuk!

 

 

 
Ahri
Nehézség 3/10

Ez egy egész könnyű lane, csak próbáld meg ne mbekapni a Charmjait, a Living Shadowal könnyen dodge-olod a képességeit, lvl6-tól bedig outdmg-eled, bár az Ultijával messzeeltud ugrálni, attólmég esélye nincs nyerni a lane-t.

Anjánlott a  Doran's Shield + Health Potion kezdés
Illetve egy
Early Hexdrinker sem jön rosszul

 

 

 
Fizz
Nehézség 7/10

 

 Elég egyenlő Match-Up-nak mondják, de Zed range és energy-hez kötöttsége miatt inkább Zednek kell nagyobb százalékban nyernie a lanet.
Mi tudunk Rangeből pokeolni, ha ezeket állandóan megpróbálja kijátszani, E vagy Q-val, elfogy a manája, illetve elég veszélyes is fizznek E-t használnia a poke ellen, mert akkor Zed gond nélkül felrakhatja a DeathMarkot.
Ha Fizz belemenne egy tradebe lvl6 után ahhoz véleményem szerint egy okos Zed ellen muszáj lenne elhasználnia az E-jét, amit Zed egy Living Shadowal könnyen dodge-ol, ezek után Zed nyugodtan lökheti a DeathMarkot vagy ha Fizz elöbb próbál ultizni, mi Dodgeolhatjuk azt a DeathMarkal, bár ezt tényleg elég bonyolult, tehát mindkét félnek elég okosan kell játszani, de talán ezt a felállást a tapasztaltabb játékos nyeri.

 

Kezésnek Long Sword + 3x Health Potion vagy Boots of Speed + 4x Health Potion
Egy Early Hexdrinker megint nemárt, illetve Mid-Latebe a Mercurial Scimitar-al cleanseelni tudjuk Fizz ultimate-jét
 

 

 
Katarina
Nehézség: 2/10

 Katarina ellen elég egyszerű dolgunknak kéne lenni, Katarinának nincs sustainje (kivéve low elon ahol minden noob Hextech-et rushol amitől semmi dmg-e nem elsz kb), könnyen pokeolhatjuk, lvl6 után pedig outtradeli Zed nagyon egyszerűen, csak arra figyeljünk, hogy amíg nincs Cd-n a Shunpo-ja katarinának, addig ne rakjuk fel a DeathMarkot.
Emellett próbáljuk mindig pusholni a lane-t hogy ne tudjon roamolni.
És persze ha van olyan ügyetlen a katarina hogy ő engagel ultival, akkor egyből DeathMarkolunk rá és azzal még az ultjiát is dodgeoljuk.
 

Kezdés: Long Sword + 3x Health Potion

 

 


Kayle
Nehézség: 10/10

 

Kayle a legfőbb counterje Zednek!!! Könnyen tud harassolni QE-vel és elég sustainje van pokeunk ellen a healje miatt, illetve az ultija totál odavágja a DeathMarkot, és az Allin kombónk.

Próbáljuk elkerülni ezt a Match-Up-ot, ha mégis úgy jön ki, kértjünk Lane Swapot, vagy próbáljunk Defensive-en játszani és várjuk amíg a junglerünk jön.

Anjánlott a  Doran's Shield + Health Potion kezdés
Illetve egy
Early Hexdrinker sem jön rosszul

 

 


Lee Sin
Nehézség 8/10

 

Ez is egy Skill Mact-Up, a tapasztaltabb játékos nyeri, early leveleket Lee Sin outsustainel, bár tankosra kell építenie ha hosszútávon túl akarja élni ellenünk, ha DeathMark-al engagelünk próbáljunk meg elöbb közvetlen mellé menni vagy akár oda Living Shadow-zni hogy ha elrúgna mindet a DeathMark után, gyorsan visszatudjunk ugrani és ütni őt tovább.
Próbáljunk csak akkor harcabaszállni vele ha tudjuk hogy megtudjuk ölni.

Kezdés: Long Sword + 3x Health Potion

 

 

 

(A bejegyzés még készülőben van!)

 

 

 

 

 

 

 Zed Háttér története:


Zed 200 éve az első nindzsa, aki az ősi, tiltott erők útjára lépett. Megtagadta klánját és mesterét, és elutasította az egyensúlyt és a fegyelmet, amelyek egész életében megbéklyózták. Zed most azok számára kínál hatalmat, akik nyitottak az árnyak tudására, és megöli azokat, akik a tudatlansághoz ragaszkodnak.

Az árvaként nevelkedett Zedet egy híres nindzsamester vette magához. Ám csak egyetlen tanonc volt egyenrangú partnere Zednek: a mester fia, Shen. Úgy tűnt, Zed sohasem fogja elnyerni a mester kegyét, mivel a riválisok között vívott összes mérkőzés döntetlennel ért véget. A türelmetlen és irigy Zed előnyre akart szert tenni. A fiatal nindzsa bemerészkedett a klán templomának egy lezárt részébe, ahol egy díszes, rosszat sejtető dobozt talált. Zed megérezte a belül rejtőző sötét erőt, és tudta, hogy nem szabadna kinyitnia a dobozt, ám végül mégis győzött a kíváncsisága. Az árnyak egy szempillantás alatt ellepték az elméjét, és olyan technikákat fedtek fel számára, amelyek régóta rejtve pihentek. A titkos tudás birtokában Zed kihívta Shent, a mester fiát, és legyőzte őt. Győzelméért megbecsülésre és elismerésre számított, de a mester tudta, hogy Zed tiltott módszereket használt, és száműzte őt.

A fiatal, megalázott nindzsa évekig vándorolt. Keserűsége fokozatosan becsvággyá vált, és elkezdett másokat is az árnyak technikáira tanítani. Ahogy nőtt az ereje, úgy nőtt követői száma is, de Zed tudta, hogy a doboz nélkül sohasem lesz tökéletes a tudása. Egy napon Zed arra ocsúdott fel, hogy tanítványai immár komplett hadsereget alkotnak. Elvezette őket a templomhoz, hogy elvegye, ami neki jár. A kapunál meglepődve tapasztalta, hogy öreg mestere vár rájuk, és úgy fogadja Zedet és tanítványait, mint szívesen látott vendégeket. Az öregember Zed lábai elé fektette kardját, és kijelentette, hogy elbukott Zed mestereként. Régi tanítványának száműzésével a mester az árnyaknak adta Zedet ahelyett, hogy visszavezette volna őt az egyensúly ösvényére. Az öreg könyörgött Zednek, hogy lépjen be a templomba, pusztítsa el a dobozt és vezesse a követőit az egyensúly felé. A sötét nindzsa követte a mestert a templomba. Néhány pillanattal később az összegyűlt nindzsák hallották, amint Zed felkiált fájdalmában. Rejtélyes módon azonban sértetlenül lépett ki a templomból, és a mester levágott fejét Shen lába elé dobta. Ezután őrjöngő üvöltéssel megparancsolta követőinek, hogy mészárolják le a mester követőit, és szerezzék meg a dobozt.

Aznap elesett a régi nindzsarend. Bár sok tanítvány meghalt, Shen hősies erőfeszítései révén néhányan megszöktek. A templom most az Árnyak rendjének sötét kiképzőbázisa. Zed tanítása a rend mestereként egyszerű: tökéletesítsd a technikád, és ölj meg minden nindzsát, aki elutasítja az árnyak ölelését.

„Az egyensúly hazugság – mi vagyunk az igazi nindzsák.”

– Zed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nice post

(Jeromelip, 2022.02.20 09:12)

"I'm excited to uncover this site. I want to to thank you for ones time for this particularly wonderful read!! I definitely savored every little bit of it and I have you book marked to check out new information in your site."
https://cambridgebarrel.com/gallery/238074

Good post

(Jeromelip, 2022.02.12 06:21)

"May I simply just say what a relief to discover somebody that genuinely knows what they're talking about on the internet. You certainly know how to bring a problem to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. It's surprising you're not more popular given that you certainly have the gift."
https://shardaclasses.in/question/%d7%a0%d7%a2%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%95%d7%95%d7%99-%d7%91%d7%aa%d7%9c-%d7%90%d7%91%d7%99%d7%91-2/

good post

(דירה דיסקרטית בצפון, 2021.04.04 18:30)

"I was extremely pleased to discover this website. I wanted to thank you for ones time for this particularly wonderful read!! I definitely savored every bit of it and i also have you saved as a favorite to look at new stuff on your website."

заказать фотошоп

( продвижение сайта цена, 2021.03.25 19:03)


дизайн сайта заказать

CharlesBed

(JasonSoync, 2021.03.18 05:27)


<a href="http://t.me/s/alcohol_yakutsk">Доставка алкоголя якутск</a>

helló

(lacika2001, 2014.08.11 14:21)

egész jó :)
bár én vennék határtalan pengét mer asz ad kritikális sebzést és az jó nagy sebzés, meg a háromság hatalma

Re: helló

(maderfaker, 2014.10.21 20:01)

nem véletlen vagy 13 éves